Options Group stelt L. Kevin Kelly aan als Vice Chairman

NEW YORK, 6 december 2017 — Options Group, het wereldwijde bedrijf voor acquisitie en ontwikkeling van talent, heeft aangekondigd dat het L. Kevin Kelly heeft aangesteld als Vice Chairman.

Kelly was van 2006 tot 2013 CEO van Heidrick & Struggles, en hij is momenteel CEO van Halo Privacy, een consultancy voor internetbeveiliging, gericht op geavanceerde beveiligde communicatie.

Bij Options Group zal Kelly zorgen voor een vergroting van de significante internationale aanwezigheid van het bedrijf. Zijn portfolio omvat de uitbreiding van de voetafdruk van Options Group in de financiële dienstverlening en technologie, terwijl hij ook ondersteuning biedt op het gebied van opkomende praktijkgebieden, waaronder CEO en bestuur, consumentwetenschappen, industriële wetenschappen en levenswetenschappen.

“De toevoeging van Kevin aan ons senior team is een signaal aan de branche voor acquisitie in het topmanagement dat wij buiten ons oorspronkelijke mandaat aan het groeien zijn”, zei CEO Mike Karp. “Toen wij dit bedrijf 25 jaar geleden opstartten, waren wij gericht op een exclusieve rekrutering van talent voor financiële dienstverlening. Nu bedienen wij een groot aantal verschillende branches en beschikken wij over een groot aanbod aan producten en oplossingen.”

“Ik geniet van Options Group op een keerpunt in de levensloop van het talent”, zei Kelly. “Vandaag de dag staan machineleren en robottechniek voorop, en dit zorgt voor nieuwe eisen op het gebied van personeelsplanning. Options Group is koploper in branchetrends waar het gaat om voorspellende analytics en cognitieve tools, en bevindt zich in een uitstekende positie om optimaal gebruik te maken van deze veranderingen. Ik ben onder de indruk van de grensverleggende technologieën van het bedrijf, waarmee de klant een uniek concurrentievoordeel krijgt.”

Volgens Karp past Kelly perfect bij Options Group omdat hij een holistische benadering van talent heeft. “Wij ondersteunen cliënten in het ontwikkelen van een strategisch begrip van talent, waaronder de beoordeling van cultuur en leiderschap.” Kelly deelt de internationale zienswijze van Options Group. Voordat hij CEO werd van Heidrick & Struggles, was Kelly president van het bedrijf voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en bestuurde hij de activiteiten in Azië en het Pacific gebied als regional managing partner.

Vervolgens werd Kelly CEO van Asia Pulp & Paper, een van de grootste papierbedrijven ter wereld. Hij is adviseur en lid van de raad van bestuur van verschillende bedrijven en organisaties en van de Fuqua School of Business van Duke University.

Kelly geef regelmatig lezingen op het gebied van topmanagement. Hij heeft drie boeken geschreven over leiderschap: CEO: The Low Down on the Top Job, Top Jobs: How They Are Different en What You Need to Succeed and Leading in Turbulent Times. Kelly heeft een BA van George Mason University en een MBA van Duke.

SOURCE Options Group

Related Links

http://www.optionsgroup.com

Powered by WPeMatico

You might like

About the Author: Carrie Brunner

Carrie Brunner grew up in a small town in northern New Brunswick. She studied chemistry in college, graduated, and married her husband one month later. They were then blessed with two baby boys within the first four years of marriage. Having babies gave their family a desire to return to the old paths – to nourish their family with traditional, homegrown foods; rid their home of toxic chemicals and petroleum products; and give their boys a chance to know a simple, sustainable way of life. They are currently building a homestead from scratch on two little acres in central Texas. There’s a lot to be done to become somewhat self-sufficient, but they are debt-free and get to spend their days living this simple, good life together with their five young children. Carrie writes mostly on provincial stories.
%d bloggers like this: